Зашто не видим своје огласе приликом претраге на Гуглу?

Зашто не видим своје огласе приликом претраге на Гуглу?

Написали сте огласе, додали кључне речи, извршили уплату буџета и покренули огласну кампању на Google претраживачу. Отворили сте google.rs, укуцали жељену фразу и ваш оглас се појавио. Одлично, ради! Онда сутрадан поново урадите претрагу на Гуглу тражећи тај исти појам, кад оно - мућак! Нема огласа кога сте тако прижељкивали. О чему је реч, где је мој оглас? Зашто плаћам Гуглу ако не видим свој оглас? 

Ово је једна од најчешћих недоумица нових корисника Google огласне платформе. Ипак, то што не видите свој оглас при претрази, не значи да оглас није активан и да се не приказује . Који су најчешћи разлози за овакву ситуацију?

1. Заказивање огласа

Aко сте подесили да се оглас приказује само у одређено доба дана или одређеним данима у седмици а претрагу сте урадили ван заказаног времена приказивања, извесно је да нећете видети свој оглас.

2. Тражење сопственог огласа на Google-у

Ако непрестано тражите свој оглас коришћењем Google претраге, али никада не кликнете на њега, можда га више нећете ни видети. Google систем престаје да вам приказује огласе за које сматра да нисте заинтересовани. Ако нисте заинтересовани за оглас, немате користи од његовог приказивања, а нема ни Google!

3. Превелик обим претраге кључних речи за које се оглашавате (Недовољан буџет)

Ово је, уз ставку 2, најчешћи разлог зашто не видите оглас приликом претраге. Ако оглашавате производ или услугу који имају велику потражњу и урадили сте претрагу - ви можда не видите сопствени оглас, али га види неко други ко је урадио претрагу у том тренутку, на другом уређају. Ако немате довољно буџета да одговорите на потражњу за оним шта оглашавате, врло вероватно да ће се оглас појављивати само повремено.


Природно се намеће питање - А како да будем сигуран да се мој оглас приказује иако га не видим?


- Препорука је употребите алатку за преглед и дијагностику огласа да бисте видели оглас онако како се приказује у резултатима Google претраге. На тај начин ћете спречити остваривање великог броја приказа док покушавате да пронађете свој оглас. Учестала претрага без клика на оглас негативно утиче на перформансе огласа!


- Поуздан начин за проверу да ли су огласи активни је увид у статистику приказа огласа. Поред прегледа у самој Google Ads платформи, статистику кликова на огласе можете видети у Google аналитици сајта који оглашавате. Ако су Google Analytics и Google Ads правилно повезани, путем аналитике можете да пратите кликове на оглас, потрошену суму за оглашавање у одабраном периоду и још много тога.

Контактирајте нас