Политика приватности

Политика приватности регулише праксу прикупљања информација од корисника приликом коришћења интернет странице www.searchdisplay.rs (у даљем тексту "Веб сајт"), као и њихово складиштење у базама података фирме Search&Display DOO (у даљем тексту "Компанија"). Задржавамо дискреционо право да ову Политику приватности можемо изменити у свако доба и да тако измењен текст постане важећи одмах по објави истог на Веб сајту. Наставак Вашег коришћења Веб сајта након измена, подразумева да прихватате све услове тако измењене Политике приватности. Саветујемо кориснике да периодично поново детаљно прочитају информације садржане у Политици приватности, како би били информисани о евентуалним променама. Ваше личне податке користимо искључиво како би Вам понудили производе или услуге, проверили административне задатаке, контактирали Вас, побољшали наше оглашивачке и промотивне резултате и побољшали понуду производа или услуга на тржишту, као и у сврху сарадње са институцијама одговорних за спровођење закона. Задржавамо право да Ваше личне податке прикажемо само банци и курирској служби која врши испоруку на задату адресу. Компанија се ограђује од евентуалног коришћења личних информација од стране других лица у било које друге сврхе од наведене, те стога не може бити одговорна за евентуалну штету. Уколико желите да повучете сагласност за обаду података тај захтев можете упутити маилом на адресу office@searchdisplay.rs или поштом на адресу Search&Display DOO, ул. Симе Игуманова 60/12, 11000 Београд.. Search&Display DOO ће у обради тог захтева утврдити да ли је оправдан и даље поступити у складу са законом.

Прикупљање информација

Компанија као продавац производа и услуга улаже максималне напоре ради заштите Ваше приватности као корисника. Како бисте лакше разумели које информације прикупљамо и како их користимо препоручујемо да пажљиво прочитате "Политику приватности".


Током процеса регистровања Вашег налога неопходно је да унесете одређене податке о себи, као што су: име, презиме, телефон, емаил…

Поред ових прикупљају се и аутоматске информације, које се односе на врсту претраживача који користите, Вашу ИП адресу и информације о Интернет провајдеру. Ове информације је могуће користити без ограничења за решавање административних проблема Веб сајта, за побољшање промотивних резултата, унапређења понуде на тржишту, за анализу трендова, прикупљање демографских података и сарадњу са институцијама одговорним за спровођење закона.


Безбедност података

Безбедност Ваших личних података је нама од изузетне важности. Ваше личне информације се чувају на серверу ком могу приступити само овлашћена техничка лица. Одређене осетљиве информације се криптују користећи Secure Sockets Layer (SSL) технологију, чиме настојимо да осигурамо безбедност Ваших информација и оставимо их ван домашаја неовлашћеног коришћења. 

Објављивање информација

Задржавамо право да објавимо Ваше личне податке у складу са законом, када верујемо да је откривање неопходно за заштиту наших права и/или у складу са судским поступком или судским налогом.

Због природе и сложености интернет мреже не можемо гарантовати потпуну заштиту било које информације пренесене на, или са Веб сајта. Такође не можемо обезбедити да све Ваше приватне комуникације и друге личне информације никад неће бити откривене на другачије начине који нису описани у овој Политици приватности. Стога нисмо одговорни за било какве евентуалне штетне радње трећих лица која те поверљиве информације неовлашћено примају и користе. Информације које сте објавили на јавним деловима Веб сајта могу такође бити доступне другим корисницима и трећим лицима и као такве могу се без Вашег знања појавити на другим интернет страницама или веб претраживачима, па ни у том случају нисмо одговорни за било какву евентуалну штету.

Кликом на одговарајуће дугме сматра се да сте ову Политику приватности у целости прочитали, разумели и прихватили.


Врсте података о личности које прикупљамо

Search&Display DOO прикупља следеће податке о личности:

 • Емаил адреса
 • Име и презиме
 • Број телефона
 • Адреса становања
 • ИП адреса


Сврха обраде и правни основ

Search&Display DOO користи ваше податке за следеће сврхе:

 • Креирање корисничких налога
 • Пружање основних услуга
 • Обрада трансакција
 • Комуникација са  корисницима
 • Понуде нових производа и услуга
 • Друге сврхе


Search&Display DOO податке о личности обрађује у складу са чланом 12 став 1 тачка 1, 2 и 3 Закона о заштити података о личности ("Сл. гласник РС", бр. 87/2018), односно:

на основу Вашег пристанка на обраду Ваших података о личности за једну или више посебно одређених сврха,

јер је обрада неопходна за извршење уговора закљученог Вама као са лицем на које се подаци односе или за предузимање радњи, на Ваш захтев као лица на које се подаци односе, пре закључења уговора и  јер је обрада неопходна у циљу поштовања правних обавеза Search&Display DOO као руковаоца


Корисници података

Приступ вашим подацима имају:

 • Запослени у Search&Display DOO у мери у којој је то неопходно ради извршења уговора закљученог Вама као са лицем на које се подаци односе или за предузимање радњи, на Ваш захтев као лица на које се подаци односе, у циљу испуњења сврхе обраде (креирање корисничких налога, пружање основних услуга, обраде трансакција, комуникације са Вама као корисником, понуде нових производа и услуга, и друге сврхе)
 • ИТ подршка у мери у којој је то неопходно ради испуњење сврхе обраде (креирање корисничких налога, пружање основних услуга, обраде трансакција);


Заштита података

У складу са нивоом технолошких достигнућа и трошковима њихове примене, природом, обимом, околностима и сврхом обраде, као и вероватноћом наступања ризика и нивоом ризика за права и слободе физичких лица, Search&Display DOO спроводи одговарајуће техничке, организационе и кадровске мере како би достигли одговарајући ниво безбедности у односу на ризик.

Search&Display DOO штити ваше податке коришћењем следећих мера заштите:

Антивирус заштита и друга одговарајућа технолошка и информатичка заштита

Search&Display DOO је преузео одговарајуће мере да сви системи, сервиси и опрема која се користи за обраду Ваших личних података испуњавају прихватљиве стандарде информационе безбедности и заштите података о личности.

Search&Display DOO извршава регуларне провере и скенирања да осигура да техничке мере заштите хардвера и софтвера функционишу прописно.


Систем корисничких улога

Приступ прикупљеним подацима о личности је у Search&Display DOO омогућен само онима који имају правни основ за њихову обраду, уз одговарајућу евиденцију сваког приступа и евентуалног ажурирања.

Системом корисничких улога су дефинисани одговарајући нивои права приступа прикупљеним подацима о личности. Систем корисничких улога прецизно да дефинише најпре којим подацима корисник коме је додељена одређена рола уопште може да приступи, а затим и на који све начин може да их обрађује. У овом случају, корисници су запослени и ИТ подршка.


Корисничке улоге које су намењене запосленима усаглашене су са њиховим улогама у пословним процесима, односно са описима њихових послова, у складу са Правилником о раду.

Запосленима и ИТ подршци омогућен је приступ искључиво оним подацима о личности који су им потребни за реализацију активности које обављају.

Ажурирање података о личности, односно измену и брисање података, је омогућено само оним запосленима којима то спада у опис посла, у складу са Правилником о раду.

Search&Display DOO чува ваше податке током временског периода не дужег него што је неопходно, за пружање услуга Вама, као и ради поштовања наших законских обавеза, у складу са чланом 24 Закона о рачуноводству ("Сл. гласник РС", бр. 62/2013 и 30/2018), у административне, правне или сигурносне сврхе.

Аутоматизовано доношење одлука и профилисање

Search&Display DOO не врши аутоматизовано доношење одлука и профилисање.

Трансфер података о личности ван ЕУ

Search&Display DOO не врши трансфер података о личности ван територије Европске уније.

Трансфер података о личности ван Србије

Search&Display DOO не врши трансфер података о личности ван територије Републике Србије. Подаци се складиште на серверима у Србији.

Информације о интернет страници Search&Display, Фејсбук страници Search&Display и Инстаграм страници Search&Display

Ове информације се односе само на нашу веб страницу на https://www.searchdisplay.rs/. Ако сте преусмерени на друге странице преко линкова на нашим страницама, молимо Вас да се информишете о томе о одговарајуц́ем руковању вашим подацимаКоје личне податке сакупљамо и зашто их сакупљамо

Коментари

Када остављате коментаре на нашој интернет страници, прикупљамо податке приказане у обрасцу за коментаре, а такође и Вашу ИП адресу и низ корисника корисничког агента за помоц́ при откривању спама.

Медији

Ако постављате фотографије на интернет страницу, требало би да избегнете учитавање слика помоц́у уграђених података о локацији (ЕКСИФ ГПС), будући да други посетиоци интернет странице могу преузети и извуц́и податке о локацији из фотографија.

Контакт форма

Ако користите наш контактни образац да нам пошаљете поруку, ми ћемо користити информације у обрасцу само да би одговорили на питање и контактирали вас у вези са вашим упитима. Информације које пружате преко нашег контакт формулара неће се обрађивати на било који други начин и само ће се користити за комуникацију у вези са вашим питањима.

Уграђени садржај са других веб страница

Чланци на нашој интернет страници могу укључивати уграђени садржај (нпр. Видео записе, фотографије, чланке, итд.). Уграђени садржај са других интернет страница се понаша на исти начин као и да је посетилац посетио другу интернет локацију.

Ове интернет странице могу прикупљати податке о Вама, користити колачиће, уграђивати додатна праћења треће стране и надгледати своју интеракцију са тим уграђеним садржајем, укључујући праћење интеракције са уграђеним садржајем ако имате налог и пријављени сте на тој веб локацији.

Употреба ваших података

Search&Display DOO примењује принцип економичности података, тј. сви прикупљени подаци су нам потребни за испуњавање одговарајуће сврхе, и за сврхе осим наведене исти се неће користити.

Ваши лични подаци неће бити пренети трећим лицима без ваше изричите сагласности или без правног основа. Након завршетка обраде, ваши подаци ће бити избрисани. Након истека законске обавезе чувања наведених података, ови подаци ће бити избрисани осим ако сте изричито пристали на његову даљу употребу.

Извори података

Добијамо податке директно од Вас као корисника (укључујући и преко уређаја које користите).

Пренос података у треће земље

Подаци се преносе на треће земље изван Европске уније. То се ради на основу законски прописаних уговорних прописа који имају за циљ осигурање адекватне заштите ваших података и на које се можете консултовати на захтев.

Датотеке са белешкама

Када посетите нашу интернет страницу, прво се чувају следећи подаци: ваша ИП адреса (искључиво за заштиту наших система), удаљени хост, преноси података, страница за упућивање, као и датум и време. Поред тога, чуваћемо корисничко средство, прегледач и оперативни систем, у циљу оптимизације.

Обрада се врши искључиво за заштиту наших система (избегавање злоупотреба), за потребе статистичке анализе и за оптимизацију наших услуга и интернет странице. Не извршавамо персонализовано вредновање без ваше претходне сагласности.

Информације о колачићима

Користимо колачиће како би оптимизовали нашу веб страницу. Колачићи (cookies) су мале текстуалне датотеке које се чувају на вашем рачунару. Колачићи се бришу након затварања претраживача. Остали колачићи остају на Вашем рачунару (дуготрајни колачићи) и препознају га следећи пут када посетите нашу интернет страницу. Ово ће нам омогућити да вам пружимо бољи приступ на нашем сајту. Када у будућности будете приступили нашој интернет страници, наша страница може "извући" или “дохватити” податке који су сачувани у колачићу, како би интернет страница била обавештена о Вашој претходној корисничкој активности.

Можете спречити складиштење колачића тако што изаберете “block cookie” у подешавањима претраживача. Међутим, ово може ограничити функционалност интернет странице и самим тим наших услуга које Вам путем интернет странице пружамо.

Када посетите нашу интернет страницу, постоје одређене информације које су забележене и које су углавном анонимне информације, односно не откривају ваш идентитет. Ако сте пријављени на свој налог, неке од ових информација могу бити повезане са вашим налогом.

У питању су следеће информације:

 • ваша ИП адреса или ИП адреса прокси сервера
 • име домена;
 • назив вашег провајдера интернет, у зависности од конфигурације ваше ИСП везе;
 • датум и време ваше посете интернет страници;
 • дужина ваше сесије;
 • странице на које сте приступили;
 • колико пута сте приступили нашем сајту у року од месец дана;
 • УРЛ адреси датотеке коју сте погледали и информације које се односе на њу
 • Интернет страница која вас је упутила на нашу интернет страницу; и
 • оперативни систем који ваш рачунар користи.

Повремено ћемо користити компаније за рекламирање трећих лица да приказују огласе на основу претходних посета нашој интернет страници. На пример, ако посећујете нашу интернет страницу, можете касније видети оглас за наше производе и услуге када посетите друге интернет странице.

Ако оставите коментар на нашој страници, можете се одлучити да сачувате своје име, адресу е-поште и локацију у колачићима. Ово је за вашу погодност, тако да не морате поново попунити своје податке када оставите нови коментар.

Ако имате налог и пријавите се на нашу интернет страницу, поставићемо привремени колачић да утврдимо да ли ваш претраживач прихвата колачиће. Овај колачић не садржи личне податке и одбацује се када затворите претраживач.

Када се пријавите, поставићемо и неколико колачића да сачувате своје податке за пријављивање и своје приказе на екрану.  

Њузлетер

Наша интернет страница нуди електронски билтен на који се можете добровољно пријавити и одјавити у било које време. Ваша е-адреса ће се користити искључиво за слање е-поште, у вези са нашим производима и услугама.

Примаоци података

Google Analytics

Наша интернет страница користи Гугл аналитику, услугу веб аналитике коју пружа Google Inc.. (“Гугл”). Гугл аналитика користи “колачиће”, Информације које генерише колачић о вашој употреби ове веб локације (укључујући и вашу ИП адресу) ће се пренети на Гугл сервер у Сједињеним Државама и тамо се чувати. Гоогле ће користити ове информације да процени вашу употребу интернет странице,, да саставља извештаје о активностима интернет странице за оператере интернет странице и да пружи друге услуге везане за активности интернет странице и коришћење интернета. Гугл може пренети ове информације и на треће стране ако то захтева закон или ако трећа лица обрађују ове податке у име Гугла. Гугл неће повезивати вашу ИП адресу са било којим другим Гугл подацима под било којим околностима. Можете да спречите инсталацију колачића тако што ћете подесити софтвер претраживача сходно томе. Можете одбити прикупљање и коришћење ваше ИП адресе од стране Гугл аналитике у било које време, с тим што одбијање има правну снагу од момента одбијања и не делује ретроактивно.

Фејсбук И Инстаграм

Такође можемо користити комуникацијске алате са друштвене мреже на Фејсбуку. Овај производ генерише неповратну, не-личну контролну (вредну вредност) од ваших података о кориштењу које се могу доставити Фејсбуку за потребе анализе и маркетинга у Сједињеним Државама. За више информација о сврси и обиму прикупљања података и даљој обради и коришћењу података од стране Фејсбука, као и о вашим преференцама приватности, молимо вас погледајте у Политици приватности Фејсбука која се може наћи на њиховом вебсајту. 

Коментари посетилаца на Фејсбуку могу се проверити путем аутоматске услуге за откривање спама.

Све наведено се односи и на Инстаграм страницу Search&Display. Ако желите да се одбијете  прикупљање и коришћење Ваших података на Инстаграму, можете то учинити на њиховој веб страници.


Ваша Права

Имате следећа права у вези са обрадом ваших података о личности:

 • Право да од Search&Display доо захтевате приступ, исправку или брисање Ваших података о личности,
 • Права да од Search&Display доо захтевате ограничење обраде,
 • Право на приговор,
 • Право на преносивост података
 • Право на опозив пристанка у било које време, с тим што опозив пристанка не утиче на допуштеност обраде на основу пристанка пре опозива,
 • Право подношења притужбе Поверенику
 • Право на информацију о томе да ли обрађујемо Ваше податке о личности Приступ Вашим подацима о личности, информације о сврси обраде, о врстама података које се обрађују, о примаоцу или врстама прималаца којима су подаци о личности откривени или ће им бити откривени, а посебно примаоцима у другим државама или међународним организацијама, о предвиђеном року чувања података о личности, или ако то није могуће, о критеријумима за одређивање тог рока;

На Ваш захтев, Search&Display доо доставиће Вам копију података које обрађује, а који се односе на Вас. Search&Display може да захтева накнаду нужних трошкова за израду додатних копија које захтева лице на које се подаци односе. Ако се захтев за копију доставља електронским путем, информације се достављају у уобичајено коришћеном електронском облику.

Права можете остварити контактирањем Search&Display доо на следеће начине:

Адреса, Емаил, Телефон - Београд, Симе Игуманова 60/12, office@searchdisplay.rs, +381 62 1969379

Надлежни орган

Надлежни орган за заштиту података о личности је Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Републике Србије. Органу се можете обратити на адреси Булевар краља Александра 15, 11000 Београд, Република Србија, мејлом на office@poverenik.rs или телефоном на +381 11 3408 900.